SIPS (Stress Indicator Punten Systeem)

SIPS is een methode die is ontwikkeld door Ian Stubbings.

Ons lichaam is één energiesysteem.  Alle processen vinden plaats op grond van cellen die geladen zijn met positieve en negatieve deeltjes. Zo ontstaat er een energiestroom. Vergelijkbaar: een stekker wordt in het stopcontact gestoken en via het snoer komt de energiestroom terecht bij een lamp die gaat branden.

Stroom kan een bepaalde weerstand ondervinden waardoor de kracht van de elektrische stroom vermindert. Op celniveau is er dan minder energie beschikbaar voor het functioneren van die cel, hetgeen weer invloed heeft op de structuur waar de cel deel van uitmaakt. Het gevolg hiervan is dat de structuur minder kan functioneren, hetgeen tot uiting kan komen in klachten van welke aard dan ook…

Met de SIPS methode kan de hoedanigheid van de weerstand, veroorzaakt door stress, geïdentificeerd worden en weer vrij gemaakt worden. De energiestroom van processen en structuren worden hierdoor weer genormaliseerd. Daarmee kan het zelfhelend vermogen van het lichaam weer tot stand komen.

SIPS 1 en 2 punten omvatten lichamelijke, chemische en emotionele onbalansen.

SIPS punten zijn acupunctuurpunten. Elk acupunctuurpunt staat voor iets en kan dus ingezet worden en gebalanceerd worden.

Voorbeeld: iemand komt met een pijnklacht in zijn bovenbeen. Door middel van het uittesten van de SIPS punten kan achterhaald worden waar de weerstand in de energiestroom is ontstaan. Daar kan bijvoorbeeld uitkomen: het acupunctuurpunt voor Pees, spier, ligament. Maar er kan net zo goed een punt uitkomen wat voor een emotie staat. Door de punten te balanceren die het lichaam aangeeft (zie Wat is Kinesiologie hoe dat gevonden kan worden) kan de energie weer doorstromen in het bovenbeen, waardoor de klacht enorm vermindert en vaak zelfs verdwijnt.

Ik vind het echt een super methode!

Het kan ingezet worden voor zeer veel uiteenlopende klachten.

– Pijn, leerproblemen, allergieën, verteringsproblemen, ademhalingsproblemen, reflexen, motorische onbalansen, emotionele problemen etc. etc.

Zelf aan de slag met SIPS punten?

Als je TFH 1-2-3 hebt afgerond, kun je zelf de SIPS cursussen volgen.

SIPS 1 en 2 wordt  door mij gegeven. Zie: Aanmelden cursussen

Bij SIPS 1 leer je de theorie van het werken met SIPS en het werken met SIPS structuur punten zoals o.a. Spier, pees, ligament, bloedvoorziening, lymfedoorstroming, zenuwstelsel. Zeer bruikbaar voor spiercorrecties, pijnklachten en bijvoorbeeld het balanceren van reactieve spieren. Tevens bevat het een mooie correctiemethode om de stabiliteit van een gewricht te balanceren. In SIPS 1 krijg je tevens punten tot je beschikking voor het Limbische systeem (Primaire overlevingsemoties ) en voor de bijnieren i.v.m. stress die invloed heeft op het bewegingsapparaat.

Bij SIPS 2 ga je aan de slag met SIPS punten die te maken hebben met het balanceren van emoties (specifieke punten voor primaire emoties en gemengde emoties), persoonlijkheid, gedrag, attitudes (vastzittende gedragspatronen) en breinsamenwerking –> switching punten, punten voor het Corpus Callosum, Projectie-, associatie- en commissure  vezels (dat zijn punten voor de Links-rechts, voor-achter en boven-onder samenwerking van het brein).

Aanmelden: Aanmelden cursussen

Dit jaar is het ook mogelijk om SIPS 3  op  5-6-7 juni bij mij thuis te volgen, gegeven door  Jolanda Arts.

Zie:   Aanmelden cursussen

SIPS 4  t/m  SIPS 8,  SIPS Zero,  BAP  etc. zijn te volgen bij Jolanda Arts http://www.teaching-healing-arts.nl

 

Mocht je op een andere datum of met een groep SIPS willen volgen, eventueel elders in het land op een locatie van jouw keuze, neem contact met mij op!

 

.