LEAP 2

LEAP 2 wordt ingezet om tot optimale verwerking te komen van zintuigprikkels (horen, zien, ruiken, proeven, aanraken en evenwicht) om emoties en gedachten op een rijtje te kunnen krijgen.

In LEAP 2 zijn de volgende onderdelen te onderscheiden

Zintuiglijke informatie verwerking via:

    • ogen (afgeleid worden voor visuele prikkels)
    • oren (afgeleid door geluid)
    • reuk (afgeleid door geur)
    • smaak
    • aanraking (aanraking vermijden of juist extreem opzoeken)

Het goed kunnen verwerken van informatie via de zintuigen, maakt dat je je goed kunt concentreren en niet telkens wordt afgeleid. Dit systeem zorgt ervoor dat prikkels worden gefilterd en alleen bruikbare informatie wordt doorgegeven aan het brein.

Informatieverwerking via het evenwichtsorgaan

Het goed kunnen verwerken van informatie via het evenwichtsorgaan in samenwerking met de ogen, maakt dat je een goede houding hebt om te kunnen lezen, schrijven en rekenen, sporten, handelen etc.

Het verwerken en op een rijtje zetten van emoties

Emoties zoals woede/boosheid, angst, teleurstelling, terugtrekken, onderdanig gedrag etc. worden gereguleerd. Tegenstrijdige beslissingen hoeven niet meer genomen te worden en fysiologische (lichamelijke) reacties kunnen gedempt worden.

Het verwerken en het op een rijtje zetten van mentale (denk) processen

Hierbij wordt stress afgehaald van die gebieden die te maken hebben met het planmatig kunnen denken, het analyseren, het automatiseren en het onderdrukken van overlevingsemoties.